Woonkring Tiel

Aardbeivlinder 9, Tiel

Leven en wonen in zelfstandigheid voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Daar gaat het om bij Woonkring Tiel!

De Stichting Woonkring Tiel is een initiatief, dat op professionele wijze een woonvoorziening inricht waar mensen met psychische kwetsbaarheid zelfstandig kunnen wonen met 24 uurs professionele begeleiding in de nabijheid. De begeleiding is gericht op herstelondersteuning. Onze bewoners hebben behoefte aan een thuisgevoel en stabiliteit. Dat willen we hen graag geven. Dagbesteding ondersteunt mede hun deelnemen aan de samenleving. 

Zelfstandige woningen

De Woonkring LingeErf is gelegen aan de Aardbeivlinder in de wijk Passewaaij, in Tiel-West. De woonvoorziening telt 16 zelfstandige woningen die, samen met de gemeenschappelijke woonkamer, onderdeel vormt van een appartementencomplex met 28 woningen. We huren onze 18 woningen van woningcorporatie KleurrijkWonen. Elk appartement (60 m2) is regulier ingedeeld, dat wil zeggen: beschikt over een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging en balkon of tuintje. Op de begane grond is nog een tweede berging.  

Gemeenschappelijke voorzieningen

Appartement 17 en 18 zijn omgebouwd tot één gemeenschappelijke woonruimte van en voor de 16 bewoners. Weliswaar zit er ook een klein kantoor voor de begeleiding in maar het grootste deel is bestemd voor de bewoners: een grote keuken waarin elke dag gezamenlijk en vooral door de bewoners zelf en voor elkaar wordt gekookt (voor wie wil), een lange “stam”tafel, een ruime zit/TV-hoek en een terras.

Kringouder-overleg

De LingeErf-bewoners wonen, een enkele uitzondering daargelaten, langdurig in de woonkring. Zoals elke woonkring, kent ook de woonkring LingeErf een “kringouder-overleg” waar in beginsel alle directe naasten van de bewoners deel van uitmaken. Vaak zijn dit de ouders, een broer of een zus van de bewoner. Enkele malen per jaar ontmoeten deze kringouders elkaar, op een thema- of een informatie-avond. Hiernaast zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de buurt-Barbecue in de zomer en het gezamenlijk bewonersuitstapje.

Professionele begeleiding op maat

De (woon)begeleiding wordt verzorgd door Buro MAKS (Maksimale Aandacht Kwaliteit en Service) uit Tilburg. Stichting Woonkring LingeErf kent een bestuur dat zo’n zes keer per jaar vergadert. 


Aardbeivlinder 9 , 4007 AH Tiel Passewaaij,
nabij winkels en openbaar vervoer.