Wonen met specialistische zorg

Wie zijn wij?

Wooninitiatief opgezet door ouders

De Stichting Woonkring LingeErf Tiel is een wooninitiatief (opgezet door ouders/familie, dat op professionele wijze een woonvoorziening inricht waar mensen met psychische kwetsbaarheid zelfstandig kunnen wonen met 24 uurs professionele begeleiding in de nabijheid.

De begeleiding en ondersteuning van de bewoners gebeurt aan de hand van de individuele begeleidingsplannen en richt zich op herstel-ondersteunende zorg. Deze vorm van ondersteuning is vooral gericht op het verkrijgen van de regie op hun eigen leven. Onze bewoners hebben behoefte aan een thuisgevoel, aan stabiliteit en willen niets liever dan weer deel uit te maken van de samenleving. Dagbesteding, vrijwilligerswerk en het opbouwen en onderhouden van sociale netwerken helpen hen daarbij.

Wonen in zelfstandige appartementen

Aan de Aardbeivlinder 9 in Tiel, bevindt zich een prachtig gebouw met 16 zelfstandige appartementen (65m2). Elke wooneenheid is ruim opgezet en beschikt over een keuken met inductiekookplaat, ruime badkamer, aparte slaapkamer en een woonkamer met balkon. Er is een aparte berging in de woning en een berging op de begaande grond.

Begeleiding op maat

De bewoners voeren zoveel mogelijk een zelfstandige huishouding. Zij hebben een eigen inkomen, betalen zelf de huur, doen zelf of met de begeleiding de boodschappen, koken zelfstandig of koken en eten met een groepje. De bewoners hebben een gezellige, gezamenlijke woonkamer en een ruime tuin voor ontmoeting en activiteiten. Er zijn dagbestedingsactiviteiten intern en extern, die voor elk anders te kiezen zijn, ook weer op maat en met eigen regie. Bij elke activiteit kan de bewoner een beroep doen op het begeleidingsteam.

De bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding. Tussen 08.00 – 22.00 uur kunnen zij elk moment de aanwezige begeleiding aanspreken wanneer zij daar behoefte aan hebben. ’s Nachts kunnen zij via een vaste telefoon vanuit hun eigen appartement de begeleiding bellen, die ook ’s nachts aanwezig is op de woonlokatie.

Elke bewoner heeft een zorgovereenkomst op maat, waarin de eigen regie voorop staat. De bekostiging komt vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ-Pgb-GGZ).
Wij doen er alles aan om voor de bewoners een prettige, veilige woonplek te creëren met een vertrouwd vangnet.

Meer weten?

Kijk dan op de volgende pagina\’s:
Wooninitiatief
Organisatie

Jaarverslagen